Om Ohlssons Ost & Delikatesser

Historien om Ohlssons Ost började redan 1932 då Carl Ekberg slog upp portarna för sin speceributik på Östra Storgatan 65 i Kristianstad. Som en av ett 15-tal livsmedelsbutiker i centrala Kristianstad blev butiken snabbt en knutpunkt.

1949 började Bertil Ohlsson sin anställning hos Ekberg, och 1952 var det Ohlssons tur att ta över butiken. I samband med Ekbergs utträde ur verksamheten fick butiken namnet Ohlssons Ost & Delikatesser.

Fram till 1991 drev Bertil och hans hustru Maritta butiken, innan det var dags för Thom Persson att ta över och efterträda familjen Ohlsson. Ägarbytet till trots så blev namnet intakt.
Butiken drivs än idag av Thom, tillsammans med sönerna Måns och Joel, och Ohlssons Ost förblir en av Kristianstads äldsta verksamheter.

Idag erbjuder man även ostprovningar, presenter och företagspaket.

Välkomna in!

Ostprovning

Med vår populära ostprovning får du häng med på en häftig och lärorik smakupplevelse! Ohlssons ost och delikatesser arrangerar ostprovningar ...

Läs mer

Presenter & Företagspaket

Med vår presentlåda och företagspaket kan du ge bort en smakupplevelse utöver det vanliga! Vi har presenterna för alla tillfällen. Efter ...

Läs mer